Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

1200-koňové plávajúce SUV: Vodotesná 4x4 beštia z Číny!

Možno jej názov nebudeš vedieť povedať, ale určite si zapamätáš hlavného predstaviteľa tejto značky. YangWang je čínsky výrobca, ktorý vie čo robí. Presvedči sa na vlastné oči. Vodotesná 4x4 beštia z Číny!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
18.01.2023
Diskusia:
Sledujte nás na:
Zdroj: CarNewsChina.com

Video: Činsky YangWang U8

Auto-moto zaujímavosti

Čo sa týka automobilovej výroby, Čína už dávno nie je okrajovou krajinou. Z Číny do celého sveta prichádzajú tie najpokrokovejšie a najodvážnejšie autá. Dnešná novinka osloví hneď niekoľkými vlastnosťami. YangWang bojuje o zákazníka s luxusným SUV s označením U8 4×4 a športovým elektromobilom s označením U9. Obe vozidlá nemajú zaujať väčšinového vodiča. Útočí na konkurenciu najlepších značiek v segmente.  

Otáčanie bez vytočenia kolies

Chuťovkou na upútanie pozornosti je schopnosť otáčania kolies bez ich vytočenia. Neuveríš, ale tento automobil dokáže šprintovať rýchlosťou 120 km/h aj s defektom jednej pneumatiky. Inteligentný pohon sa postará o automatický rovný smer. Systém Yisifang zariadi, že sa kolesá dokážu otáčať protismerne. Vďaka tomu dokáže kolesá otočiť na mieste o 360°.

YangWang U8 Zdroj: yangwang.com

YangWang U8

Výrobca nie je nikto iný ako ázijský BYD. Nové 1200-koňové elektrické SUV YangWang U8 je tu, aby previedlo, čo dokáže neznáma značky s dômyselne vyskladanými parametrami. Na prvý pohľad nebudeš asi z dizajnu hotový, napriek tomu si jeho vzhľad a parametre budeš pamätať.

Pohon 4x4 a vodotesná karoséria

Najväčšie lákadlo tohto modelu? Výrobca ohlasuje, že ponúka svoj najpokrokovejší pohon 4x4. Z toho by mohlo pochádzať skutočne výnimočné vozidlo. Pohon 4x4 a vodotesná karoséria, to nie sú vlastnosti, ktoré majú automobily bežne.

YangWang U8 Zdroj: yangwang.com

Najpokrokovejší pohon 4x4

YangWang U8 označil výrobca za technologicky najvyspelejšie elektrické SUV na svete. Svoje tvrdenie opiera o fakty a vlastnosti, ktoré dokazujú jeho pozíciu na trhu a možný predajný úspech. Podarí sa modelu udržanie na trhu?

YangWang U8 Zdroj: yangwang.com

Brodenie a priechodnosť

Tento nevýrazný automobil disponuje slušnou priechodnosťou v teréne. Dokáže sa brodiť a len tak ľahko sa v teréne „neutopí.“ Konštruktéri utesnili všetky dôležité časti aj trakčné elektromotory a karosériu. Vďaka tomu dokáže automobil na hladine plávať. Brodenie a plávanie nie sú bežnou vlastnosťou kategórie SUV. Cenu auta výrobca zatiaľ nezverejnil.

YangWang U8 Zdroj: yangwang.com

Kvalitný a spoľahlivý automobil z Číny

Luxusný YangWang U8 si tak poradí s defektom, bahnom, vodou a nepriazňou všetkého druhu. Ázijský gogant BYD môže byť na toto 1200-koňové elektrické SUV YangWang U8 právom hrdý. Rozmery vozidla sú 5,3 m na dĺžku a rázvor náprav má 3050 milimetrov. Čerešničkou na torte je samostatný trakčný elektromotor s výkonom v rozsahu 220 – 240 kW, 299 – 326 koní. Delo tak disponuje s celkovým výkonom 1200 koní. Vďaka parametrom sa táto rarita ľahko postará o rozruch na ceste aj mimo nej.

Novinka z Číny

To, čo v sebe spája toto vozidlo, je jedinečný mix nepríbuzných vlastností, ktoré k sebe dokonale idú. Čo povieš? Ako sa ti páči táto novinka z Číny? Zákazník hľadajúci netradičné parametre si v súčte vlastností príde na svoje.

YangWang U8 Zdroj: yangwang.com

Zdroj: CarNewsChina

Video: Činsky YangWang U8

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Nová ruská značka: Alfarus s dojazdom 420 km za 20 000 €!Bestune NAT na domácom trhu láme rekordy. Tento kandidát na ruský bestseller sa podľa...12. Január, 2023
02Jazdenka lepšia ako nová Škoda: BMW combi za 36 999 €!Luxusné kombi za absolútne výhodnú cenu? Realita. BMW 530d Touring kombi môže byť tvoje za...16. Január, 2023
03Náklady na servis Mercedesu-AMG One: Až 850 000 €!Luxusné auto? Už po nájazde 200 000 kilometrov náklady na údržbu prekonajú maloobchodnú...14. Január, 2023