Domov Najnovšie Na dovoz Nové autá Predajcovia Vývoj cien Fórum Dokumenty Magazín Overenie vozidla
Novinka
Online overenie Kontrola nájazdu km, poškodení a pôvodu vozidla Novinka Komplexné preverenie vozidla Kontrola fyzického stavu, vykonanie diagnostiky, skúšobná jazda

2016 Bugatti Vision GT: Reálna podoba berie dych!

Na frakfurtskom autosalóne je poriadne rušno. Okrem niekoľkých výnimiek sú návštevníci rozdelení do niekoľkých táborov podľa preferencií výberu svojej obľubenej značky. Fanúšikovia zvučných mien doslova “obliehajú“ stánok značky Bugatti! Ich modlou sa stal nový koncept Bugatti Vision Gran Turizmo!

rufus v Auto-moto zaujímavosti
18.09.2015
Diskusia:
Sledujte nás na:

2016 Bugatti Vision GT:...

Auto-moto zaujímavosti

Ďalšie prekvapenie frankfurtského autosalónu

Na frankfurtskom autosalóne je poriadne rušno. Okrem niekoľkých výnimiek, sú návštevníci rozdelení do jednotlivých táborov podľa preferencií výberu svojej obľúbenej značky. Áno, tak ako je zvykom, najviac pozornosti si zaslúžili modely značiek zvučných mien automobilového priemyslu!

Bugatti Vision GT skica Zdroj: carsmagazine.co.uk

Bugatti Vision Gran Turizmo

Fanúšikovia zvučných mien doslova “obliehajú“ stánok značky Bugatti! Ich modlou sa stal nový koncept Bugatti Vision Gran Turizmo!

Bugatti Vision GT skica Zdroj: carsmagazine.co.uk

Reálna podoba

Automobilka Bugatti sa v debatách týkajúcich sa autosalónu vo Frankfurte viackrát vyjadrila, že splní svoj sľub a pri tejto príležitosti odhalí skutočnú podobu dlhšie plánovaného modelu! Svoj sľub dodržala!

Bugatti Vision GT skica Zdroj: carsmagazine.co.uk

Zaujímavé počítačové vizualizácie

Koncept zaujal na niekoľkých vizualizáciách na trati, ale zaujímavé boli aj návrhárske skice. Na ich základe Bugatti vysvetľuje fungovanie niekoľkých prvkov. Ak ste koncept doteraz  videli len v počítačovej vizualizácii, neváhajte a poďte si s nami pozrieť jeho reálnu podobu!

Bugatti Vision Gran Turismo predstavené na IAA 2015Zdroj: carsmagazine.co.uk

Použité materiály

Z povinnej jazdy v podobe „nezaujímavej omáčky,“ ktorú si pri predstavení nového vozidla neodpustí žiadna automobilka, treba spomenúť niekoľko zaujímavých faktov. Kabína dostala čalúnenie,  zo špeciálneho, ľahkého a pritom odolného semišu. Tento materiál je obľúbeným materiálom pre potreby F1-tky. Odolnému semišu použitému aj na volante a sedadlách sekunduje „obyčajný“ matný karbón.

Bugatti Vision GT

Stredová plutva

Pozornému fanúšikovi značky Bugatti neunikne nasledujúca podobnosť najdôležitejšieho prvku aerodynamiky. Ak už dlhšie pozoruješ výraznú stredovú plutvu, je to zrejme kvôli podobnosti so stredovou plutvou Typu  57SC Atlantic.

Bugatti Vision GT Zdroj: carsmagazine.co.uk

Aerodynamika

Už na prvý pohľad zaujmú obrovské sacie otvory NACA, ktoré sú odlíšené svetlejšou farbou. Bez ohľadu na spôsob jazdy, potrebuje každý super šport tejto kategórie zabezpečiť modelu, čo možno najmenší odpor vzduchu a extrémny prítlak. Prúdenie vzduchu upravujú aj všade prítomné klapky a na prvý pohľad až nepochopiteľne veľké otvory rozmiestnené po karosérii.

Bugatti Vision GT Zdroj: carsmagazine.co.uk

Bugatti Vision GT Zdroj: carsmagazine.co.uk

Výkon

Spomínané otvory slúžia aj na ochladzovanie horúceho vzduchu vychádzajúceho z motorového priestoru. O horúčavu sa v okolí motora „postará“ W16 motor s objemom 8 litrov. Okrem pohonu všetkých kolies sú ostatné parametre nového Bugatti zatiaľ neznáme.

Bugatti Vision GT Zdroj: carsmagazine.co.uk

Výbava

Vo výbave nemôžu chýbať monochromatické displeje, LCD-čko, špeciálne GPS-ko, či šikovne doplnené mapky okruhov dne la Sarthe, ktoré pozná každý pretekár.  

Interiér vozidla vyniká tvarom kabíny Zdroj: carsmagazine.co.uk

Realita alebo sen?

Aké plány môže mať výrobca s modelom pomenovaným Gran Turizmo? Tu sa celý príbeh tak trochu kazí. Je možné, že si s modelom skutočne zajazdíme len v niektorej z videohier! O jeho technickom riešení a reálnej produkcii rozhodne samotná automobilka! Treba však uznať, že aj bez ohľadu na reálne závody, už koncept nejakú tú výhru na konte má! Kto by bol povedal, že aj bez zmienky o najvýraznejších modeloch automobilky, bude záujmom oň nový koncept trhať rekordy? Na ďalšie informácie si ešte počkáme. Myslíte si, že sa koncept dočká plánovanej výroby a mapky 24-hodinoviek Le Mans reálne využije niektorý z budúcich majiteľov?

Bugatti Vision GT Zdroj: carsmagazine.co.uk

Bugatti Vision GT Zdroj: carsmagazine.co.uk

zdroj: boostcontrol.net, carsmagazine.co.uk, gizmag.com

Späť na magazín

Diskusia k článku

Pridajte si nás do svojho informačného kanála Google News. SLEDUJ NÁS NA

Podobné zaujímavosti

01Video: Nové BMW zaparkuješ s kľučom v ruke spred garáže!Aké by to asi bolo vidieť svoj automobil ako sám zaparkuje do garáže, zatiaľ čo si ty si...10. September, 2015
02Video duel: Staré BMW porazilo Bugatti Veyron!Áno, zázraky sa dejú. Tak nejak by sa dal opísať "súboj" dvoch neporovnateľných protivníkov...13. September, 2015
03Extrémna 4x4 rampa: Brutt monster musíš vyskúšať!Aj keď máme na našom území dosť kopcov a prevýšení na ktorých sa dá vyblázniť s vozidlami...11. September, 2015